Bookmark and Share     Sitemap    

Square, Square, Elementaire

Simon Lindhardt (DK) - solo
24.03.17 - 14.05.17
 
På udstillingen Square, Square, Élémentaire viser Simon Lindhardt en serie malerier og skulpturer han har arbejdet på det seneste år.

I sin praksis interesserer Simon Lindhardt sig for maleriet som begrænset, to-dimmensionel flade, der samtidig indeholder et ubegrænset billedrum. I maleriserien Élémentaire er det kvadratiske format, der hænger diagonalt på væggen, udgangspunkt for en malerisk undersøgelse. Det valgte format fungerer både som en begrænset flade, inden for hvilken man arbejder, men også som et fokus og katalysator for billeddannelsen.

De trekantede figurer, som præger motivsiden, er opstået som konsekvens af det valgte format, og følger en bestemt logik i forhold til størrelse og placering. Figurene er enten kun lige præget ind i det rå lærred, mens andre er bygget op af flere lag maling. De forestiller at ligge henholdsvis inde bag fladen, som fordybninger, rum, vinduer, - eller oven på fladen, som elementer, brikker, objekter.
Skulpturene har også en iboende begrænsning. De har alle samme masse, og stammer fra den samme grundform. Hver især forsøger de at bryde ud af deres fælles udgangspunkt, ved at transformere sig ud i unikke enheder. De er på den ene side fanget i deres fælles grundform, men samtidig desperate og måske frie i forsøget på at sprænge deres egne rammer.

Simon Lindhardt er født i 1982. Han er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 2008 og bor og arbejder i dag i Berlin.

NB! Simon Lindhardt ønsker at takke Hvejsel Kunst- og Møbeltransport for transport af værker.
 
Se billedserie af Simon Lindhardts udstilling på KUNSTEN.NU her:
https://kunsten.nu/journal/square-square-elementaire/
 
Pictures from the opening...
Photos: Søren Møller
Installation views
(Photos: Simon Lindhardt)
XBunker, Sønderborg Library | Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg - Denmark