Bookmark and Share     Sitemap    

Newsletter signup...

Name
E-mail
:
CAPTCHA Image
Unsubscribe here
17/1 2016 - PERIFERI - en soloudstilling af Karin Lind
 
 
PERIFERI
30.01.16 - 27.03.16
 
Team XBUNKER er stolte over at kunne præsentere PERIFERI - en soloudstilling af den danske billedkunstner Karin Lind.
 
FERNISERING: Fredag 29. januar 2016 kl. 15.00..!!!
 
I Karin Linds separatudstilling PERIFERI er begrebet brugt som gennemgående greb- i geometrisk, abstrakt og overført betydning.

Ordet periferi kommer af græsk periphereia, af peripheres 'som omgiver noget', af peri- og afledn. af pherein 'bære'.
-Periferi er i matematikken en lukket kurve, som afgrænser en plan figur; især brugt om en cirkel.
-Abstrakt set er det et område der ligger nær grænsen for hvad der overhovedet er relevant eller væsentligt i sammenhængen.
-Ordet bruges også i overført betydning om udkant, randområder.

Med udgangspunkt i rummets arkitektur, har Karin Lind installeret et nedsænket loft, der danner et stort, cirkelformet hul i udstillingsrummet. Det installerede loft fylder dermed de periferiske yderkanter ud - det, der er til overs. Der er et centrum og en periferi, som de øvrige værkers placering og beskuerens position i rummet relaterer sig til.

Med udstillingen afsøger Karin Lind forskellige positioner og forhold omkring det negative rum / det positive rum, materiale / fravær af materiale, udgangspunktet / nulpunktet.

Loftinstallationen trækker tråde til et tidligere stedsspecifikt værk fra 1999 på Overgaden, hvor Karin Lind med installationen DROPPED CEILING ligeledes lavede et arkitektonisk indgreb med et nedsænket loft.

Det periferiske greb er også at finde i andre værker på udstillingen. Med træsko , der er bearbejdet i forskellige snit og positioner, fokuseres der på fraværet. Hønsetråd, i nye matematiske strukturer, fletter sig ind mod et nulpunkt. Det er objekter og motiver hentet fra hverdagen, med referencer til et landligt udgangspunkt, men her trukket ud over kanten af periferien.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.
www.karinlind.dk
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karin Lind er født 1969 på Als, hun bor og arbejder i Græsted, Nordsjælland.
Hun er uddannet på Det fynske Kunstakademi 1992-98.

Karin Lind har i 2015 lavet et permanent, udendørs værk for Naturstyrelsen/ Statens Kunstfond ved Svanninge Bakker på Sydfyn.
Hun har siden 1995 udstillet i ud-og indland, bl.a.Dansk Standardpoesi,Vejen Kunstmuseum, Grænselandsudstillingen, I.C.A.N., Sydney, AUS, Vestjyllands Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum, Ozean, Berlin,DE, Kunsthalle Fridericianum, Kassel, DE, Den Frie Udstillingsbygning, Charlottenborg Kunsthal, Galerie Juliane Wellerdiek, Berlin, DE
I 2002-04 var Karin Lind del af en tværkunstnerisk arbejdsgruppe, udpeget af Statens Kunstfond til at arbejde med udvikling af Sønderborg Havn, BYENS HAVN ( med Morten Stræde, Susse Fischer, Bertel Bruun, Henrik Reeh, Jens Bertelsen, Torben Nielsen)
Sammen med sin mand, billedkunstner Peter Holm, driver hun udstillingsstedet t e k s a s i Græsted. Senere i 2016 udstiller Karin Lind solo på Kunstmuseet Brundlund Slot.

 
 

January 2016


October 2015


August 2015


June 2015


March 2015


February 2015


October 2014


August 2014


March 2012


October 2011


August 2011

XBunker, Sønderborg Library | Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg - Denmark